Cemaatin anketçisi MHP'den aldı CHP'ye verdi

Cemaatin anketçisi MHP'den aldı CHP'ye verdi
Haber Tarihi : 11 Eylül 2015 11:54:27
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Cemaate yakınlığıyla bilinen Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar şirketi 1 Kasım'daki erken seçimi nasıl etkileyeceğini değerlendirdi

Araştırma şirketi Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, erken seçimin sonuçlarının bir öncekinden farklı olmayacağını söyleyerek, ülkede yaşanan çatışmalarının ve gerginlik ortamının seçimin ertelenmesine sebep olabileceğini kaydetti.

Cemaate yakınlığıyla bilinen Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar şirketi yönetim kurulu başkanı Özer Sencar, ülke atmosferinin 1 Kasım'daki erken seçimi nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. 7 Haziran seçimiyle, 1 Kasım seçimi arasında çok fazla bir fark olmayacağını belirten Sencar, “AK Parti'nin oylarında aşağı ya da yukarı doğru bir hareket yok. İktidar muhalifleri AK Parti'nin seçmen kitlesine ulaşamadı” dedi.

‘KÜRT SEÇMEN HDP'Yİ TERKETMEZ'

MHP'nin oylarında dikkate değer bir azalma olacağını söyleyen Sencar, HDP'de de çok fazla olmasa da aşağıya doğru bir eğilim olacağını ifade etti:

“HDP, 7 Haziran seçimindeki oyunu hala koruyor. Yaşananlar HDP'yi baraj altına çekmeyeceği gibi tam tersi, oyların artmasına sebep olabilir. Çünkü partinin yüzde 13 puanlık oyunun, 11'i Kürtlerden geliyor. Kürtlerin de bu şartlar altında HDP'yi terk etmesi beklenemez. Sadece CHP'den gelen stratejik oylardan yaklaşık 0.75 puanlık bir kısmın geri döndüğünü görüyoruz.”

‘KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ CHP'YE OY KAZANDIRDI'

Sencar, CHP'nin koalisyon görüşmeleri süresince olumlu puan topladığını kaydederek, partinin hem MHP'den, hem de HDP'den yaklaşık 1,5 puanlık oy elde ettiğini belirtti.MHP ve HDP'nin baraj altında kalma ihtimallerinin söz konusu olmadığını söyleyen Sencar, “Bu iki partinin baraj altında kalabileceğine dair söylentiler çıkarılıyor. Çünkü böyle olursa oyların diğer partilere dağılacağına dair beklenti içerisindeler” diye konuştu.