​Hadsiz Macron'a 'anlayacağı dilden' cevap

​Hadsiz Macron'a 'anlayacağı dilden' cevap
Haber Tarihi : 19 Ocak 2021 23:29:33
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Moldova asıllı sanatçı Leonida, Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başta olmak üzere, yetkililerin İslam karşıtı açıklamaları ve Efendimiz Hazreti Muhammed'e (sav) yönelik çirkin sözlerine üzerine "Taleal Bedru Aleyna"yı Fransızcaya çevirip seslendirdi.

Önderimiz, öncümüz, efendimiz Hz. Muhammed’ın (as) hicrette Medine’ye ulaşması üzerine, şehir halkının O’nu (sav) sevgiyle, merhametle, şefkatle, sabırla ve metanetle kucaklayıp karşıladıkları sırada okudukları ve 1400 yıldır ümmetin de severek okuduğu "Taleal Bedru Aleyna", haddini bilmez Macron ve avenesine verilmiş en güzel cevaplardanbiri oldu.

Sanatçı Leonida, “Macron İslam'a saldırarak Müslümanların duygularını incitti. İslami değerlerin, sembollerin ve inançların aşağılanması kesinlikle reddediyorum.  Bu tür hakaretler evrensel insani değerlere ve tüm toplumların ulvi değerlerine zarar veriyor. O yüzden anlamı çok ama çok büyük olan bu ilahiyi başta Macron olmak üzere tüm Fransızlara kendi anlayacakları dilde dinlemelerini daha da ötesi anlamalarını ümit ediyorum” dedi.

LEONİDA KİMDİR?

1998 Moldova Kişinev doğumlu olan Leonida Timuş 3 yaşında şarkı söylemeye başladı. İlköğretime başladığı yıllarda sanata olan ilgisi daha da artarak; keman, piyano eğitimi aldı. 2010 yılında Kuhneşti Sanat okulundan dereceyle mezun oldu. Yabancı dillere de ilgi duyan Leonida; Fransızca, İngilizce, Rusça ve Romence dersler aldı. Daha sonra İtalyanca ve Türkçeyi de öğrenerek toplamda 6 dili çok iyi derecede konuşabilir hale geldi. 2013 yılında Tiyatro ve oyunculuk dersleri de alan Leonida, ilk sahne çalışmalarına (Toader Bubuiog ve sonra Mihail Berezovski Liselerinde ki korolarında korist ve solist olarak görev aldı). 2015 yılında Türkiye’de yaşayan annesinin yanına yerleştikten sonra, annesinin arkadaşları tarafından kendisine hediye edilen Romence Kuran-ı Kerim’i okuyup araştırıp, gözlemleyerek Müslüman olmaya karar verdi.  Şu an da İstanbul Üniversitesi, Radyo TV Sinema bölümünde eğitim hayatına devam ediyor. Sanatçı; İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde de yer alıyor. 2020 yılında yılın en iyi Türk Dünyası Kadın Sanatçısı ödülüne layık görüldü. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Vel, Yunus Emre, Mevlâna gibi Anadolu erenlerinin eserlerini yabancı dillere çevirerek seslendiren ve bestelemeye devam eden sanatçı,  bu isimlerin günümüz insanlığına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyor. Ayrıca diğer dinlere mensup halkların önyargılarını yıkmayı, sanatıyla bunu dile getirmeyi de hedefliyor.