VF kat sol
VF kat sağ

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi
Haber Tarihi : 05 Eylül 2015 09:16:56
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Seçim hükümetinde yer aldığı için MHP yönetimi tarafından disiplin kuruluna verilen Tuğrul Türkeş, partisinden ihraç edildi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partisi tarafından ihraç edildi.

Seçim hükümetinde yer aldığı için MHP yönetimi tarafından disiplin kuruluna verilen Türkeş hakkındaki karar bugün çıktı. MHP Merkez Disiplin Kurulu, seçim hükümetinde yer almayı kabul eden genel başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in  ihracına karar verdi. Kararın, Türkeş'in basın toplantısı düzenlemesinden bir gün sonra gelmesi ise dikkat çekti.

Türkeş, dün düzenlediği basın toplantısında, partisinden ihraç edilmesi için hiçbir sebep bulunmadığını savunmuştu.

Türkeş, MHP yöneticilerinin iktidar olmak gibi bir dertlerinin olmadığını ima ederek, "Partimi iktidar yaptım. Bunu eleştiriler iktidar olmaktan korkanlardır" demişti.

Türkeş, Devlet Bahçeli'nin "mirasyedi" eleştirilerine de, "Evet ben mirasyediyim, çünkü dinen de hukuken de benim hakkım. Buradan soruyorum. Peki siz kimin mirasını yiyorsunuz" diye konuştu.

"BAHÇELİ UYGUN GÖRÜRSE ADAY OLURUM"

Türkeş, MHP'den bir kez daha aday olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise, şimdiye kadar üç dönem Bahçeli'nin oluruyla aday olduğunu, bundan sonra da kendi başına gidip adaylık başvurusu yapmayacağını söylemişti.

Türkeş, MHP içinde kendisini eleştiren bazı isimleri "üç beş çakal ve iki sarhoş" olarak nitelendirmişti.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Başbakan Yardımcısı Türkeş: “Ben MHP'liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum: 4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar” diye konuşmuştu.