Yaşlı Avrupa'ya genç köleler

Yaşlı Avrupa'ya genç köleler
Haber Tarihi : 17 Eylül 2015 05:58:27
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Savaşın en acımasız şekilde sürdüğü Suriye’den batıya doğru göç dalgası da sürüyor.

Savaşın en acımasız şekilde sürdüğü Suriye'den batıya doğru göç dalgası da sürüyor. Konu hakkında konuşan Tunus 14 Ocak Güçleri Partisi Başkanı Vahid Ziyab, "Avrupa nüfusu artık yaşlandı. Batıya yeni söz dinleyecek genç köleler lazım. Ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacılar Avrupa'da yeni genç köleler olarak algılanıyor” dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESİYORLAR

Türkiye'den, DAEŞ'e PKK'dan göçmen sorununa kadar pek çok konu hakkında görüşlerini açıklayan Vahid Ziyab, Türkiye'nin de önünün kesilmesinin planlandığının çok açık olduğunu ve Erdoğan'ın DAEŞ'le tam zıt noktalarda durduğunu söyledi.

DAEŞ BATININ OYUNCAĞI

Bir terör örgütünün bu kadar hızlı bir şekilde tüm dünyada organize olup Suriye ve Irak'taki bölgelerde toplanma ihtimalinin ancak uluslararası bir destek ve yönetimle olabileceğini dile getiren Ziyab, DAEŞ'in batınıN desteklediğini belirtti.

‘UCM'DEN CEVAP BEKLİYORUZ'

Tunus'ta 14 Ocak Güçleri Partisi Başkanı Vahid Ziyab, terör örgütü DAEŞ aleyhinde Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) dava açtığını açıkladı. Dava başvurusunu 8 Eylül'de yaptıklarını aktaran Ziyab, mahkemenin cevabını beklediklerini belirtti.

Davaya çağrıldığında kendilerine birçok delil sunmaya hazır olduğunu söyleyen Ziyab, tüm bölge ülkelerinin liderlerine davaya destek vermeleri çağrısında bulundu. Bu davadan ümitli olduğunu söyleyen Ziyab, karanlık kalan birçok noktanın aydınlanacağına inancının güçlü olduğunu belirtti.

Ziyab, başta Tunus halkı adına Susa'daki olaydan dolayı böyle bir başvuruya karar verdiğini ifade ederek özellikle bölge ülkelerine, açılan davaya destek vermeleri çağrısında bulundu.

DAEŞ'İN ARKASINDA KİM VAR?

Tunuslu lider bir terör örgütünün bu kadar hızlı bir şekilde tüm dünyada organize olup Suriye ve Irak'taki bölgelerde toplanma ihtimalinin ancak uluslararası bir destek ve yönetimle olabileceğini, önceki dönemlerde El-Kaide örgütünün bu kadar büyük bir yayılma imkanı bulamamasının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Örgüte batıdan birçok kişinin akın etmesinin arkasındaki gizli elin bulunmasını istediğini söyleyen Ziyab, "ABD diyorsak örneğin Obama, Almanya'dan bahsediyorsak Merkel'in birinci dereceden sorumlu kişiler olduğunun bilinmesi gerekiyor" dedi.

DAEŞ ÜZERİNDNE BÖLGE DİZAYN EDİLİYOR

Ziyab, köklü bir geçmişe sahip olmayan bir örgütün çok kısa bir süre içerisinde bu kadar büyük gelişme göstermesinin çok şüphe uyandırdığını, bölgede ortaya çıkan fiili durumu bahane ederek askeri müdahaleler yoluyla bundan istifade etmeye çalışan batıya bakılması gerektiğini söyledi.

Örgütün lideri olma sıfatıyla ortaya çıkan Ebu Bekir el-Bağdadi'nin elbette birinci dereceden suçlamaların hedefi olduğunu ifade eden Ziyab, kendisinin bu davayla konuya ilişkin karanlık halkanın peşinde olduğunu hatırlattı.

ERDOĞAN'DAN RAHTSIZLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki kalkınma hamleleriyle dikkatleri üstüne çektiğini ifade eden Ziyab, Türkiye'nin de önünün kesilmesinin planlandığının çok açık olduğunu, Erdoğan'ın DAEŞ'le tam zıt noktalarda durduğunu vurguladı.