VF kat sol
VF kat sağ

Yavlak Arslan ihanet etmedi

Yavlak Arslan ihanet etmedi
Haber Tarihi : 20 Aralık 2020 14:19:34
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kuruluş Osman'ın çarşamba gecesi yayınlanan bölümü, dizi hayranlarını şaşkınlığa uğrattı. Zira, haftalardır Osman Bey'in arkasından iş çeviren Yavlak Arslan Bey, bu defa Osman Bey'le ittifak kurdu.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

TÜRK televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi olan Diriliş Ertuğrul'un devamı Kuruluş Osman'ın atv'deki gösterimleri yine  reyting rekorları kırarak devam ediyor. Kuruluş Osman, çarşamba gecesi total'de yine ilk sırayı kaptırmadı. 

Şaşırtıcı gelişme

Dizinin çarşamba gecesi yayınlanan bölümünde sürpriz bir gelişme yaşandı. Haftalardır, Osman Bey'in arkasından iş çeviren, Kayı Obası'na tuzaklar kuran Çobanoğulları Beyi Yavlak Arslan, birden Osman Bey ile ittifak kurdu ve Moğol karargahını birlikte basarak bundan böyle ortak hareket etme kararı aldı. 

Şüpheler dorukta

Bu sahneler izlenirken, dizinin hayranları Yavlak Arslan'ın, Osman Bey ile ittifak kurmasına şüpheyle yaklaştı. Zira, Yavlak Arlan'ın, Geyhatu ve Bizanslılarla iş tuttuğu görülmüştü. Kardeşi Hazal'ı da Kayı Obası'na casus olarak gönderdiği biliniyordu. Tüm bunlar ortadayken Yavlak Arslan gerçekten Osman Bey'le ittifakına sadık kalacak mı? Bunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz 

Tarihte Yavlak kimdir? 

Tarihi kaynaklara baktığımızda Yavlak Arslan Bey'in, Kayı Obası'na ve Osman Bey'e ihanet ettiğine dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Tam tersine düşmanlara karşı kahramanca savaştığından bahsediliyor.  1291 yılında İlhanlı Hükümdarı Argun'un ölümünden (ki dizinin son bölümünde Argun Han'ın öldüğü haberi gelmiş, Geyhatu da İlhanlı'nın başına geçmek için bölgeden ayrılmıştı)  sonra Moğollar arasındaki taht mücadelesi yüzünden Anadolu'daki diğer Türkmen toplulukları gibi Çobanoğulları Beyliği'nde yeni bir devlet kurma heyecanı başladı. 

Babasının yerine geçti

Muzafferüddin Yavlak Arslan (1280-1291), Çobanoğulları'nda babası Alp Yürek'in ölümünden sonra Kastamonu beyi oldu. Kuzeybatı Anadolu'da Bizans'a karşı savaşlar yapan bu uç beyliğinin emiri Muzafferüddin, kendi döneminde Selçuklu sultanları arasında taht mücadelesinde aktif rol oynadı. Beyliğini korumak adına Moğollarla arasını iyi tutmaya çalıştı. 2. Mesud'un Selçuklu tahtına çıkmasında (1284) önemli tesiri oldu. Daha sonra Kastamonu'ya çekilen Muzafferüddin Yavlak Arslan, Selçuklu tahtını ele geçirmeye çalışan Rükneddin Kılıç Arslan'ı destekledi. İlhanlı hanı Moğol Geyhatu ile Sultan Mes'ud'a karşı giriştiği savaşlardan birinde hayatını kaybetti. Görüldüğü üzere, Yavlak Arslan'ın, tarihte Kayı Boyu'na karşı bir hainliği yazılı değil. Dizinin senaristleri bakalım önümüzdeki bölümlerde karşımıza nasıl bir Yavlak Arslan çıkaracak!...Büyük ihtimalle iki üç bölüm içinde Yavlak Arslan ölecek.