14 Aralık 2020

Belalı tanık

Komedi ve aksiyonun harmanlandığı  filmlerin izleyici açısından daha beğenilir olduğunu düşünüyorum. Özellikle günümüzde de bu türde film sayısının gittikçe artması bunun en büyük göstergesi.

‘Belalı Tanık’ filmi bu türe verilebilecek en güzel örneklerden biri.

Patrick Hughes tarafından yönetilen ve başrollerini Ryan Reynolds , Samuel L. Jackson , Gary Oldman ve Salma Hayek'in paylaştığı 2017 yapımı Amerikan aksiyon komedi türündeki filmidir.

Başarılı bir güvenlik görevlisi olan Michael Bryce’nın yine kendisi gibi profesyonel bir tetikçi olan tutuklu Darius Kincaid'i Londra'dan alıp Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na kadar sağ salim götürmesi gerekmektedir.

Ama bu yolculuk hiçte kolay olmayacaktır. Darius Kincaid’i öldürmek için peşine takılan bir ekip yol boyunca ikiliyi  yok etmek için ellerinden geleni yaparlar.

Özellikle Hollanda sokaklarının altını üstüne getirildiği filmde aksiyonun geçmediği neredeyse bir an bile yok.

Tam bitti dediğiniz yerde yepyeni sürprizlerle karşılaşıyorsunuz. Bütün bu yaşanan aksiyonun içinde ikilinin arasındaki komik konuşmalar da eklenince film daha da ilginizi çekiyor.

Dünya çapında toplam 180,6 milyon dolar hasılata ulaşan başarılı filmin 20 Ağustos 2021'de devam filminin yayınlanması planlanıyor.