20 Kasım 2020

Gerçek bir hayat hikayesi 'Lion'

Dünyada her yıl binlerce çocuk kayboluyor. Bu çoçuklardan şanslı olanlar hayatlarına başka bir aileyle devam etsede anılarında bir yerde eski ailelerini unutamıyorlar ve ilerleyen yaşlarda gerçek ailelerini arama ihtiyacı duyuyorlar.

Garth Davis'in yönettiği, başrollerinde Dev Patel ve Nicole Kidman'ın yer aldığı Lion filmi,

Hindistan'dan Avustralya'ya kadar uzanan kayıp bir çocuğun gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Filmde Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Saru adındaki küçük çocuk gittiği tren garında abisini beklerken bir vagonun içinde uyuya kalır ve trenin hareket etmesiyle kendisini yaşadığı yerden kilometrelerce uzaklıkta bir şehirde bulur.

Şehrin acımasız yüzüyle tanıştıktan sonra nihayet çocuk esirgeme kurumuna alınır. Bir ailenin onu sahiplenmek istemesiyle Avutralya'ya götürülür. 20 yıldır yeni ailesiyle yaşarken  çocukluk anılarını hatırlamaya başlar. Ve eski ailesini bulmaya karar verir.

Sürükleyici ve bir o kadar da duygusal olan bu film gerçek hayata dayanan hikayesiyle izleyenleri göz yaşlarına boğuyor.

Film 140 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

  1. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Patel), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kidman) ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil 6 adaylık elde etti.