VF kat sol
VF kat sağ

03 Şubat 2019

Hayat Yolculuğu

Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin. Çünkü çok yakında gülü de gönderecektir. Hz.Mevlana

Hayat nedir? diye sorsam size, cevabınız ne olurdu?

Buradaki cevabınız çok önemli çünkü sizin tanımınız size özel. Ve bu tanım hayata hangi algı ile baktığınızın göstergesidir. Sizin verdiğiniz tanım sizin seçimlerinizi belirler.

Bilinçaltı şifa çalışmalarında, bakış açılarının daha çok iki gruba ayrıldığı gözlemleniyor.

Bazılarına göre hayat; çok zordur. Bizim seçmediğimiz, zorunlu olarak yaşadığımız, bir sürü kurallarla dolu bir sistemdir. Ve genelde seçimlerden çok mecburiyetlerle dolu bir yapıdır. Keyiften çok, katlanma odaklıdır.

Bazılarına göre hayat; değişkendir. İyilerin ve kötülerin bir arada bulunduğu, seçimler alanıdır. Ve bize doğuştan verilen özgür irademiz ile doğru seçimler yapma hakkına sahip olduğumuz bir yerdir.

Bizim hayatı nasıl tanımladığımız hangi yönde deneyimler yaşadığımıza dair fikir verebilir.  Hayat tanımı olumsuzluklarla dolu biri, bu tarz olayları kendine çekebilir. Yine hayatı olumlu tanımlarla anlamlandıran biri hayatına bu tarz olayları farkında olmadan dahil edebilir.

Her ne yaşamış olursak olalım, değişim her zaman söz konusudur. Her yeni gün yeni başlangıç yapma hakkımız vardır. Yaratıcımız öylesine merhametlidir ki; tevbe etme, hatadan pişman olup özür dileyip yeniden başlama şansını bize vermiştir.

İnsan, hata yaparak öğrenen bir varlıktır. Ve hatalardan ders alarak, daha da güçlenerek yola devam etmeyi seçmek mümkündür. Bir tanecik hayatımız var ve üzerine çalışıp kendimizin en iyi versiyonu olmak için çabalamaya değer.

Yine rehberimiz Kuranı Kerim'de, Enam suresinde; “Dünya hayatı oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir.”diye bahsedilir. Yani dünya hayatı eninde sonunda  geçecektir. Bir oyun misali bazen kaybedersin bazen de kazanırsın. Bu değişim sürecinde önemli olan senin Allah ile olan ilişkinin sağlamlığı ve nasıl bir duruş sergilediğindir önemli olan.

 

Biz seanslarımızda hayata dair oluşturulan negatif tanımları ve kayıtları tespit edip yerine olumlu tanımları yüklüyoruz. Eskiye dair kök inancı bulup değiştirince bakış açımız da yenileniyor, değişiyor. Ve biz değişince hayatımızda da olumlu değişiklikler meydana gelmeye başlıyor.

Bu hafta sizinle severek okuduğum, Oprah Winfrey'nin hayata sımsıkı için 10 basit ilkesini paylaşmak sarılmak istiyorum.
1) Hayatını başkalarını mutlu etmek için yaşama.

2) İleri gitmek için kendin dışındaki güçlere dayanma.

3) İş ve özel hayatında uyumlu ve merhametli ol.

4) Çevreni seni ileri götürebilecek insanlarla doldur.

5) Nazik ol.

6) Bağımlılıklarından kurtul. Bu yiyecek bağımlılığı, alkol, uyuşturucu bağımlılığı olabileceği gibi yanlış davranış alışkanlıkları da olabilir.

7) Etrafında her zaman en az senin kadar akıllı ya da senden daha akıllı kişiler olsun.

8) Eğer motivasyonun sadece paraysa, her şeyi unut gitsin.

9) Asla gücünü başkalarının eline verme.

10)Hayallerinin peşinde giderken ısrarcı ol. 

Hayatın size hep güzellikler getirdiği, yüksek enerjili güzel bir hafta dilerim.