İnaçsızlığı yeni bir Din diye Pazarlamak

Dünyanın üçüncü büyük dini...

Bu şekilde bir başlık atmış İngiliz DailyMail gazetesi. "Dünyanın üçüncü büyük dini acaba nedir?" diye insanı merak ettirmek için. İddialarına göre dünyanın Hristiyanlık ve İslam'dan sonra üçüncü büyük "dini" herhangi bir dini olmayan vatandaşların seçimi imiş.

Şimdi bu tarz bir laf cambazlığını istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Mesela bu haberi bizim medyalarımız alsa, Türkiye'nin ortamına göre, veya daha basit tabir ile nabza göre şerbet vermek niyetiyle, "Dünyada laiklik yükselişte" diye manşet atabilirler. Ya da Türk televizyonlarında utanmadan ateistlerin ne kadar başarılı insanlar olduğu propagandasını yapan sözde televizyoncular kalkıp bu haberi "ateistlerin sayısı artıyor" diye verebilirler. Ne de olsa pek çok Türk gazeteci kendi ideolojilerini Türk toplumuna dayatmak için zaman zaman sırtını batı medyasına dayar.

Oysa kanaatimizce böylesi bir haberin doğru okumasının öyle laiklik veya sekülerlikle filan ilgisi yok. Pew Forum'un yaptığı ve İngiliz basının yayınladığı bu "araştırmada" asıl vurgulanan dert, haberin, doğru ve tam bir tercümesi yapılınca ortaya çıkıyor. "Halihazırda var olan dinlerle herhangi bir bağı olmamak" durumu "yeni bir inanç sistemi" olarak tanıtılıyor. Üstelik gazetenin bu araştırmacılara dayanarak ettiği iddiaya göre bu "yeni inanç sistemi", Hristiyanlık ve Müslümanlıktan sonra üçüncü bir din olarak "yükselişte". Sürekli bir "yükselişte" tabirine vurgu yapılınca, bu yeni sözde inanç sistemi, yeni ve moda olan şey diye özellikle gençlerin aklı çelinmek isteniyor.

Elbette bu "yeni inanç sistemine" yeni bir din demek büyük bir hata ama asıl dert bu. Çünkü insanoğlu, 21.yüzyıla girmişken, çağlar üstü derin bir "hüsran" içindeyken, yeni inançlar aranıyor. Batıda bazı odaklar, medyalarını ve diğer politik şerlerini kullanarak sistematik olarak kendi toplumlarını önce Hristiyanlıktan, sonra da İslamiyetten soğuttular. Şimdi de "inançsız" olmayı yeni bir "inanç sistemi" olarak pazarlıyorlar ki, modası geçmiş laiklik, ateistlik gibi lafları kullanmak zorunda kalmasınlar.

10 yıl içerisinde ergenliğe girecek yeni kuşakları böyle zehirleyecekler anlaşılan, bu kadar "yeni dünya düzenleri", yeni dünya dinleri, ruhçuluklar, new age akımları vs. varken, ateistlik propagandası yutmaz, laiklik desen 1930 model gerici kafalara uyar, "facebook" gençliği için fazla ideolojik kaçar, öyleyse "herhangi bir dinle bağlantılı olmamayı" yani dinsizliği yeni bir "inanç" sistemi olarak pazarlayacaklar.

Yeni dünya düzeni dedikleri zırvalığı tüm dünyaya pazarlarken, yeni bir din anlayışına ihtiyaçları var. İnançsız bir sistemin çok çabuk çöktüğünü tecrübe ettiler, komünizmle. Öyleyse, varsa yoksa "dinsizliği" bir inanç sistemiymiş gibi pazarlayacaklar.

Yeni nesiller kesinlikle laiklik palavrasını kendilerine "dinin alternatifi" olarak şiar edinmezler, bunun modası geçti. Özellikle Türkiye'de üç-beş darbe, 28 şubat derken kimse "Müslüman" kimliğin karşısına "Ben laikim ama" diye çıkamaz bu saatten sonra.

Özellikle İslamiyeti sulandırmak için artık reform meform hareketlerinden medet umamazlar, bu yüzyılın başında hevesleri kursaklarında kaldı, bu yüzden olsa olsa yeni türemiş zırva new-age diye tabir edilen ruhçuluk akımlara bel bağlayacaklar, ama burada da şöyle bir çelişki daha peydahlanıyor:

Tüm dünyaya ruhçuluk pazarlayınca bu kafalar, bu yüzden insanlar ateist-materyalist düşüncelerden uzaklaşıyorlar, tekrar dine sarılmak istiyorlar.

İşte tam burada devreye girip, "geleneksel ve var olan dinlere sarılmayın, bakın artık gelenekse dinlerler bağlantılı olmamak da artık bir inanç sistemi" diyecekler.

Müslümanları bekleyen tehlikelerden biri de, artık laiklik, ateistlik filan değil, böylece sulandırılmış, uydurulmuş, yeni "inanç" sistemlerinin tüm dünyada popülermiş algısı yaratmak.

İşte bir İngiliz gazetesinin manşetini böyle inceliyoruz ama eminiz ki bu haberi okuyan bazı "Türk" gazetecileri hemen zevkle, "tüm dünyada ateizm yükselişte" diye flaş haber geçeceklerdir.

Her ne ise, bunun ilacı da çok net ve sarih bir şekilde Kuran-ı Kerim'de mevcut:

Allah nezdinde hak din İslâm'dır (Al-i İmran, 3/19)