09 Mart 2016

O 358 Komiser Yardımcısı FETÖCÜ değilmiş!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği komiser yardımcılığı sınavlarında son 5 yılda yaklaşık 4 bin kişinin başarılı sayıldığını bu sütunlarda yazmıştım. Bu sınavların 2015 yılı hariç kahir ekseriyetinde, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına soruların ve cevapların dağıtıldığını, bu vesileyle örgüt mensuplarının yüksek puanlarla sınavlar aldığını da detaylarıyla aktarmıştım.

Öyle ki bu sınavlarda yanlış çıkan soruların bile sınavları en yüksek puanlarla kazananlar tarafından doğru işaretlendiği anlaşılmıştı.

Konu yargıya intikal etti ve yargı, yanlış soruları iptal kararı verdi. Bu karar üzerine de, sınav sonuç hesaplaması değiştirildi.

Bu tartışmaların ayyuka çıktığı dönemde, geçtiğimiz yıl 358 komiser yardımcısının rütbelerinin sökülmesine karar verildi. Yargıya itiraz edilse de, idari yargıdaki Fetullahçı yapılanma hakimiyetine güvenilmiş olacak ki; bu 358 kişinin rütbeleri söküldü. İade edildi, yeniden söküldü falan…

Türkiye'deki çarpık sistem içerisinde bu olanlar olağanlaşan şeyler. Ama burada asıl ibretlik olan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de katkılarıyla, rütbeleri sökülen bu 358 kişinin “Paralelci/Fetullahçı” ilan edilmesi… Üstelik AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen medya organları üzerinden. Hem de “Paralel komiserlerin rütbesi söküldü” manşetleriyle.

Sizin anlayacağınız, basit bilişim sistemlerinin herkesçe kullanıldığını, ne işe yaradığını bilmeden skandal haberlere imza atacak kadar mesleki liyakata haiz bu gazetelerde, FETÖ'nün hegemonyası altında yapılan komiser yardımcılığı sınavlarında başarılı olan yaklaşık 4 bin kişi içinde FETÖ üyesi sayısının 358 olduğuna inanacak kadar da örgüte dair bilgiye ve örgütle mücadele samimiyetine sahiplerdi.

İşin ironisi bir tarafa; o gün o manşetlerle, FETÖ'nün Emniyet içindeki binlerce komiser yardımcısının rütbesini teminat altına alacak kadar büyük ‘HİZMET'karlık sergileyenler, bu uğurda 358 garibanı da ateş çemberinin içine atıyordu.

Bu insanlar, gittikleri her yerde FETÖ mensubu, soru hırsızı gibi yaftalamalarla tecrit edilirken, bu habere imza atanlar vicdani rahatsızlık duydu mu bilemiyoruz lakin eminiz ki ‘görevlerini ifa etmenin' huzurunu yaşamışlardır.

O 358 komiser yardımcısı ve ailelerinin yaşadıklarını bu sütunlarda defalarca yazdım.

Kiminin daha 10'lu yaşlardaki çocuklarının okullarındaki akranlarınca “soru hırsızının çocuğu” olmakla suçlandığını, kiminin bu suçlamalar eşliğinde TEOG sınavlarından çıkmak zorunda kaldığını aktardım sizlere.

İşte bu kadar cefa, bu kadar tecrit, bu kadar iftiradan sonra nihayet Emniyet Genel Müdürlüğü en azından bu kadarcığını bile tolore edecek bir yazı yazmış.

Genel Müdürlük kaynaklarımdan öğrendiğime göre, kurumun Hukuk İşleri, bu mağdurların müracaatlarına yönelik verdiği cevapta, haberlerde geçen ifadelerin yalan olduğunu, o 358 komiser yardımcısı hakkında FETÖ ya da başka bir örgütle ilişkileri olduğuna dair hiçbir soruşturma ya da başka bir sürecin olmadığını, bu yönde yapılan yayınlara dair bireysel olarak yasal yolları kullanmalarını tavsiye etmiş.

Yasal yolunu falan bilmem ama eminim bu kadarcık ifade bile o insanların eline geçtiğinde büyük sevinç yaşayacaklardır.

Neden mi?

Empati yapıp düşünsenize bir; meslek yaşamınız boyunca farklı yerlerde birlikte çalıştığınız kimi amirleriniz, sırf FETÖ mensubu olmadığınız için size olmadık eziyeti yapmış, FETÖ'ye mensubiyet şuuru ile üç günlük memurları sizin başınıza amir olarak getirip MOBBİNG uygulamış, ama siz FETÖCÜ yaftası yerken o mensubu olduğunuz kurumun en önemli isimleri arasına girmiş ve yaşadığınız bu sancılı ve acılı sürecin de bir tarafından mümessili…

Böyle bir psikoloji içinde yediğiniz FETÖCÜ yaftasıyla gittiğiniz her yerde tecrit edilmişsiniz. O haberlere imza atanlarla yaptığınız tüm görüşmelerde kapılar yüzünüze çarpılmış.

Her şeyden umudunuzu kestiğiniz bir dönemde, aradan aylar geçtikten sonra kurumunuzun “sizin FETÖ ile ilişkiniz olmadığını” ifade eden bir yazısı geçiyor elinize.

Siz olsanız ne hissedersiniz?

Ben bu acıların bir çoğunu işittiğim kimine tanık olduğum için Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nin bu yazısı tebliğ edildiğinde ne hissedeceklerini tahmin edebiliyorum.

Ve ümit ediyorum, halihazırda Devlet Denetleme Kurulu tarafından tahkik edilen rütbe tenzili konusunda da bu insanların uğradığı ve hatta uğratıldığı mağduriyetleri bir an önce ortadan kaldırılır. Belki o zaman bu insanlara yaşatılan acının arkasında perdelenen binlerce FETÖCÜ komiser yardımcısı için gereken yapılır

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir