Propolisin üstün özellikleri (2)

Propolisle ilgili yapılan bilimsel çalışmalar :

Çok güçlü iltihap gidericidir. İç, dış ve çeşitli kulak iltihaplanmalarında 126 hastada Propolis denenmiş, bütün hastalar için Propolis'in iyileştirici etkisi olduğu belirlenmiştir.

Eski Sovyetlerde 135 tüberküloz hastasında denenmiş, akciğer tüberkülozu olan tüm hastalarda iyileşme görülmüştür.

Romanya'da 34 kronik ülser hastasına 4 hafta boyunca Propolis verilmiş, 28 hasta tamamen iyileşirken, 6 hastada önemli gelişmeler kaydedilmiş.

Bulgaristan'da yaşları 20-65 arası 45 kolitli hastada denenmiş, günde 3 defa alınan Propolis'le, çoğu hastada 7 günde iyileşme başlamış, 19-20 günde tamamen düzelme görülmüştür. Sonuç; hastaların 26'sında çok iyi, 12'sinde iyi, 5'inde memnuniyet vericiyken, sadece 2 hastada her hangi bir gelişme olmadığı gözlenmiştir.

Japonya'da bilim adamları tarafından 1991'de düzenlenen toplantıda, Propolis'in kanser üzerindeki etkileri ile ilgili dünyaya ilk tebliğ sunulmuştur.

Romanyalı N.Popoviç ve N.Oita adındaki araştırmacılar, Prololis'in hücre üzerindeki etkileri ile ilgili bir bildiri yayınlamışlardır. Araştırmacılar Propolis'i verdikleri hastalarda dokuların hiçbir zaman kanserli hale gelmediğini, Propolis'in kanserli hücreleri durdurarak normal hücrelerin aktivitesini arttırdığını ve dokunun normal hale gelmesini sağladığını bulup ispat etmişlerdir.

Yeni yapılan araştırmalarda Propolis'in kanserli hücreleri dönüşüme uğratıp gelişimini önlediği bulunmuştur. İçerisindeki Clerodane diterpenoit'in tümör hücrelerine karşı seçici ve öldürücü etki gösterdiği ispatlanmıştır. Propolis'te yüksek miktarda bulunan Quercetin ve Cafeik asit Esterleri'nin kanser hücrelerinin bölünmesini durdurucu etkileri bulunarak kanıtlanmıştır.

Ağız ve diş sağlığındaki etkilerinden dolayı Avrupa'da patentlenmiştir.

Kıcasa Propolis her şeye faydalıdır.

Kılcal damarlara etkisiyle Alzheimer hastalığını önler, gözleri kuvvetlendirir, kol ve parmak uyuşmalarını giderir, beyni rahatlatır. Major depresyon ve kişilik bozukluklarına iyi gelir. İradeyi güçlendirir. Eklem ağrıları ve diğer ağrılarda çok etkilidir. Diş ağrısı, apse ve afta etkin çözümdür.  Solunum ve sindirim yolu hastalıklarının tümünde etkilidir. Kronik bronşit, astım, nefes darlığı ve sinüzite kesin çözümdür. Reflü, gastirit, ülser, kolit ve aylarca geçirilemeyen ishal ve kabızlıkta çok etkilidir. Tüberküloza denenmiş tam bir devadır. Karaciğeri onarır, egzamaya, mayasıla, mantara, sedefe, kepeğe, cilde, deri problemlerine, vücutta kendi kendine çıkan ve geçmeyen yaralara, prostata, hemoroite ve varise iyi gelmektedir. Uzun müddet geçmeyen ağız yarası, uçuk ve arpacığı geçirir. Enfeksiyon gidericidir. Şekeri düşürmektedir. Tansiyon ve kolesterol düzenleyicidir. Sigara bıraktırıcı, açlık-tokluk hissini kontrol edici etkileri görülmüştür. Kansere olan etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Profesörlerin Propolis için ismi bilinmeyen hastalıklara faydalıdır demesi; Propolis'in ne derece faydalı, doğal bir gıda olduğunu göstermektedir. 

Prof. M. Demestre, Alman, Amerikalı ve İtalyan Üniversitelerinden bilim adamlarıyla beraber Propolis'in uzun dönemde etkilerini gözlemişler; bu uzun süreli deneylerin sonunda, 100 günlük kullanım sürecinde Propolis'in kanser hücre büyümesini %90 oranında baskıladığı görülmüştür.

Ayrıca Propolis'in etken maddelerinden Cafeik asit ve Quertin'in, tümör hücrelerinin kendi kan yollarını inşa etmesini engelleyerek, tümör gelişiminin ve dayanıklığının önünü kestiği bilimsel yönden anlatılmıştır. Yapılan çalışmalarda düzenli ve sürekli olarak Propolis alınması durumunda; Solunum, sindirim ve dolaşım sistemi hastalık etmenlerini (patojenlerini) yok ettiği, internal toksinleri vücuttan attığı, vücuda direnç kattığı, hücreleri ve dolayısıyla bünyeyi kuvvetlendirdiği, bedene zindelik verdiği saptanmıştır. Özellikle Japonya'da yapılan klinik çalışmalarda, 3 ay ile 1 yıl sürekli bir şekilde alınan Propolis'in, çeşitli internal kanser hücrelerinin devit alize ettiği saptanmıştır.

Propolis'in doğal bir antibiyotik olduğu için yan etkisinin olmadığı, bağışıklığı önemli ölçüde artırdığı, fagosit fonksiyonlarını hızlandırdığı, vücutta antikor salgılayarak hastalıkları önlediği, enstezik etkisinin oluşundan dolayı ağrıları giderdiği, karaciğeri onardığı, diyabetlilerde şekeri dengelediği, daha birçok hastalık tedavisinde önemli rol oynayıp tedavi ettiği ve ayrıca ilaçların etkisini arttırdığı da ispatlanmıştır.

Sentetik antibiyotiklerin aksine uzun süre kullanımı zararlı bakterilerde direnç oluşturmamakta, yararlı bakterilere de olumsuz olarak etkilememektedir. Bu nedenle ender bulunan Propolis geniş spektrumlu antibiyotik olarak kabul edilmektedir.

Propolis'le ilgili son yıllarda daha fazla araştırmalara yer verilmiştir. Bu kadar çok faydası olan Propolis'in üretimi de sınırlıdır. İhtiyaca cevap vermek için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler esnasında, Propolis birçok özelliğini kaybetmektedir. Özellikle saflaştırma prosesinde etil alkolün kullanılması bu etkileri azaltmakta hatta tamamen yok etmektedir. Bu metodu uygulamalarındaki en önemli sebep ise, yöntemin düşük maliyetli oluşudur. Bizim inancımız der ki; alkolden gelen ürünlerde şifa yoktur. Bugün artık marketlerde bile satılmaya başlanan Propolisler ne yazık ki, yazımda yazdığım etkilerin hiç birisine sahip değildir. Üretimi artırırken ne yazık ki, kaliteyi de her zaman bozuyorlar. Ülkemizde satıla Propolis'lerin %90 ne yazık ki ithal gelmektedir. Dünyanın en zengin bitki çeşitliliğine sahip ülkemizde, çok kaliteli Propolis üretimini gerçekleştiriyoruz. Sınırlı miktarda olduğundan dolayı, sadece kendi hastalarımıza hizmet verecek kadar üretebiliyoruz. Propolis'i saflaştırırken kesinlikle etil alkol kullanmıyoruz. Yurt dışında saflaştırma işlemini bir günde yaparken, biz 20 günde yapabiliyoruz. Bu da kaliteli ve etkili bir ürün elde etmemizi sağlıyor.

Elbette ki, her hastalıkta sadece Propolis yeterli değildir. Destekleyici, bitki kürleri ve kan grubuna göre de beslenme programları yapılamaktadır. Unutmayın ne yerseniz osunuz. Hastalıkların temel nedenleri; psikolojik ve beslenme kaynaklıdır. Kendinizi çok sevin ve kaliteli beslenin.

Saygılarımla…