10 Ocak 2021

The Midnight Sky

Geleceği anlatan filmlerin tasavvur ettiği tarihleri geçtik ama hala gösterilenler hayata geçmedi. Ancak bu film öyle görünmüyor. The  Midnight Sky’ın gösterdiği gelecek maalesef Jetgiller gibi değil. Gelin Midnight Sky ile 2049’a gidelim.

The Midnight Sky  2049 yılında yaşanan felaketinin ardından tek başına kalmayı tercih eden bir bilim insanının (Agusthin) mücadelesine odaklanıyor. Filmde bu felaketin kaynağı bilinmiyor ancak iklim krizi diyebiliriz. Hikayeye göre Agusthin bu küresel krizden habersiz olan astronotların dünyaya geri dönmesini engellemeye çalışır.

The Midnight Sky Lily Brooks-Dalton'un Good Morning, Midnight romanından uyarlanan, George Clooney tarandan yönetilen 2020 Amerikan bilim kurgu filmi.  Filmin başrollerinde Clooney dışında Felicity Jones , David Oyelowo , Tiffany Boone , Demián Bichir , Kyle Chandler ve Caoilinn Springall yer alıyor.

2049’dan bildiriyorum; başrol tiplemeleri hala aynı. Midnight Sky’da bizim başrol tiplememiz huysuz ve dahi adam. Kadınlara kendilerini değersiz hissettiren erkekler hala karakterli gösteriliyor. Bir de ‘yüce amaca hizmet ediyorum, dünyayı kurtarıyorum’ bahaneleri var. Zorlama bir drama ile düşük tempolu bir film olmuş. Uyurken evde ses olsun isteyenler için güzel bir ninni.