VF kat sol
VF kat sağ

01 Şubat 2016

Ülkede haber kıtlığı mı var?

Ülke olarak bu kadar yoğun gündeme boğulmuşken medyamızın yoktan haber üretme enerjisine şaşırmamak elde değil. Sanki haber kıtlığı varmış gibi olmadık haberler üretme sevdası yok mu, çoğu kez üzüleyim mi kızayım mı karar veremiyorum.

Tam da sineğin kanadından yağ çıkarma vaziyeti yani.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç'un cenazesinde renkli gözlüklü bir kişinin günlerce “kim bu gizemli adam” başlıklarıyla haber yapılması böyle anlamsız bir gayretkeşliğin sonucuydu.

Allahtan gizemli(!)kişinin Mustafa Koç'un çocukluk arkadaşlarından biri olduğunu öğrendik de millet olarak merakımızı giderip rahat bir nefes aldık.

Hügo'da kim küfretti?

Diğer bir anlamsız haber çalışması da yaklaşık 20 yıl önce Kanal 6'da yayınlanan Hugo adlı bir oyun programında küfür olayı yaşandı mı yaşanmadı mı tartışmasıyla ilgiliydi.

Açıklamalar arka arkaya geldi. Yarışmanın sunucusu, yönetmeni ve yapımcısından ayrı ayrı demeçler falan...”Programın sunuculuğunu yapan Tolga Gariboğlu yakında açıklayacak” anonsları da cabası...

Bilen de bilir olay dün yaşandı. Yahu, üzerinden neredeyse 20 yıl geçmiş; ne oldu da bir anda hafiye kesilip günlerce olayın izini sürme derdine düştünüz; anlayabilen beri gelsin!

İşgüzarlık mı yoksa başarılı bir PR çalışmasının mı kurbanı olduk anlayamadım.

CİHAN ÜNAL DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA OLMALIYDI

“Dizilerde şu sıralar görmek istediğin oyuncu hangisi olurdu?” diye sorulsa söyleyeceğim isimlerden biri kesinlikle Cihan Ünal olurdu...

Hele hele tarihi diziler için biçilmiş kaftandır kendisi. Hem yüz hem de ses olarak...Oyunculuğunu ise konuşmaya bile gerek yok!

Cihan Ünal, uzun zamandır dizi projesinde göremedik. O daha çok tiyatro sahnelerinde boy gösterdi. Şimdilerde ise Kösem dizisinde “Kuyucu Murat Paşa” karakteriyle uzun süren sessizliğini bozdu. İzleyici ile ekrandan adeta hasret giderdi. Gerçekten de özlemişiz onu...

Cihan Ünal, ekranlara dönmekle tabii ki iyi bir iş yaptı. Ama keşke daha iyi bir proje ile dönseydi. Mesela, onu Kösem'de değil de Diriliş Ertuğrul dizisinde görmeyi daha çok isterdim.

Cihan Ünal da kurtaramayabilir

Kösem dizisi izleyiciden beklediği izlenme oranlarını bir türlü yakalayamadı. Yapım şirketi yeni oyuncu transferleriyle durumu kurtarmaya çalışıyor. Ama özellikle genel kategorisinde durum transferlerle kurtarılacak gibi gözükmüyor. Zîra, dizi son yayınlanan bölümüyle genel kategorisinde 22. sıraya kadar düştü. AB kategorisindeki reytingiyle durumu kurtarmaya çalışıyor.

Şubat ayı başında Survivor'ın yayın gününe denk gelirse ki gelme ihtimali yüksek; perşembe akşamları zirvede çok şey değişebilir. Bu durumda Survivor'un darbesini yiyecek yapımların listesine Kösem'in de dâhil olma ihtimali yüksek.

Cihan Ünal'ı tam da izleme imkânı bulmuşken ondan mahrum kalmayı bir izleyici olarak istemem doğrusu...