VF kat sol
VF kat sağ

27 Ocak 2021

​Yere batsın doymayan nefisleriniz

 

 “Yere batsın doymayan nefisleriniz.

Özgürlük altında hep de istediniz.

Ama hayır olmaz duramam, susamam bu sefer ben asla.

 

Çocuklar öldü, doldu yine keseler.

Aldırma adam, geç git diyemem.

Bu yolu sen mi seçtin, ben bilemem.

Savaşma artık kanlara doy, bakmak çok zor, manzara kor.

Hadi bir de özneye kendini koy.

 

Sevgi nerede gören var mı?

Toprak geniş de dünya dar mı?

Uyuştu beyinler çoğu hasarlı.

Nefret patladı şefkat azaldı.

Uyan da kendine gel.

Adını gönlünü kendine ver.

Sesin özgürlüğün sesi olsun.

Haykır dünyanın çığlığını.”

 

Sevilen rap şarkıcısı Resul Aydemir, bu sözlerle İdlip’ten dünyaya haykırdı. Yüksek sesle “Yere batsın doymayan nefisleriniz” dedi.

“Hadi bir de özneye kendini koy” diyerek vicdanlarıyla hesaplaşmaya çağırdı.

Resul Aydemir, “Yere Batsın” şarkısının tanıtımını, Suriye’de İdlip’te, çocuklarla birlikte yaptı. Masum çocuklar için yaptığı şarkısını İdlib’deki savaş çocuklarıyla birlikte söyledi.

Rap müziğin amacını yeniden hatırlatan ve masumların sesi olmak için soluğu Suriye’de, İdlib’te çocuklarla birlikte insanlığa müzikle çağrıda bulundu. “Nefret patladı şefkat azaldı. Sevgi nerede gören var mı?”

Kısa sürede Rap müzik sektöründe ‘ben de varım’ diyen ve yaptığı çalışmalarla rap severlerin gönlünü kazanan Resul Aydemir, barışa olan inancıyla da gönüllere taht kurdu.

Dijital platformda yayınlandıktan itibaren müzikseverleri duygulandıran ‘Yere Batsın’, savaş çocuklarının sesi olacak. Dünya çapında kısa sürede milyonlara ulaşan şarkı için İdlib’deki çocuklarla bir araya gelen Aydemir, şarkısını onlarla söylerken duygulu anlar yaşadı.

 

Takdir edilmek güzel

Yıllardır İstanbul’un kültür camiasının içindeyim. Televizyon programlarımla, gazete ve dergilerdeki yazılarımla, fotoğraf çekimlerimle, camianın içinde hep bulundum. Hatta bir yazar abim, benim için ‘kültür fotoğrafçısı’ dedi. Ne güzel bir ifade.

Kültür fotoğrafçısı, günümüzün sokağını, caddesini, mimarisini, insanını, giyimini, sanatını, kültürünü gelecek kuşaklara aktaran kişi.

Fotoğraf, en önemli belgedir. Yaptığın bir etkinliğin görseli yoksa bir müddet sonra ispatlayamazsın.

Gelecek nesillere ışık tutacak, kaynak olacak harika bir proje için adım adım Eyüpsultan’ı geziyoruz. Her metrekaresi tarihe şahitlik eden güzel ilçemizin neredeyse her metrekaresinin fotoğraf olarak röntgenini çektik. Yakın bir zamanda çalışmamızın ürünü karşınızda olacak.

Emeklerimizi gören dostlarımız ve güzel kurumlarımızdan ödüller alıyoruz. Diksiyon Edebiyat Dergisi şahsımı, dergiye, Türk edebiyatı ve fotoğraf sanatına katkılarımdan dolayı teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Fark edilmek, görülmek, değer görmek çok güzel bir duygu.

Değerli Mustafa Aydın abime ve ekibine ben de teşekkür ediyorum.

 

Samimi Niyet

TV Programcısı ve sunucu Aynur Ayaz’ın ilk kitabı ‘Samimi Niyet’ Yediveren Yayınları’ndan çıktı.

Uzun yıllar ekranda birbirinden farklı yüzlerce programlar sunmuş ve medya sektöründe çalışmalar yürütmüş, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş Aynur

Ayaz, şimdi yeni kitabı ile kitapseverleri samimi bir yolculuğa davet ediyor.

‘Samimi Niyet’ kitabında yazar Ayaz, samimi bir niyet ile yola başlamanın getirdiği güzellikleri anlatıyor.

Tüm canlılarla iletişimimizde, uğraşılan işlerde başarmanın ve huzuru bulmada, sıkıntılı anlarda sabretmenin ve üstesinden gelmede kuşkusuz samimi niyet’in rolü büyüktür.

Samimiyetin ve niyetin insan hayatındaki sırlı etkilerinden, çocukluk

günlerimizdeki saflığımıza; ruhu dinginleştirecek düşünce yapılarından başarıya götürecek niyetlere kadar birçok konuyu sizler için irdeliyor. İçinizde, kalbinizde tuttuğunuz güzelliklerin üzerine örtülen perdeleri, sizlerle birlikte aralıyor.

 

Sezai Karakoç’a sağlıklı ömürler diliyorum

Bir kültür sohbetinde konuşmacı dostumuzdan biri aynen şöyle demişti,

“Sezai Karakoç ile aynı şehirde yaşadığımdan, aynı havayı soluduğumdan dolayı büyük bahtiyarlık duyuyorum.”

Sezai Karakoç, çağımızın yaşayan en büyük düşünürü, yazarı, ve şairlerindendir. Karakoç, 21 Ocak 2021 günü itibariyle tam 88 yaşına girmiş dev bir çınardır.

Ben de aynı şehirde soluk almanın bahtiyarlığını yaşayanlardanım. Çok şükür elini sıkmışlığımız ve muhabbetimiz var.

Kendisine sağlıklı ömürler diliyorum.

 

Yavuz Bahadıroğlu’nu kaybettik

İsmi Niyazi Birinci idi ama okuyucu daha çok onu Yavuz Bahadıroğlu olarak tanıdı. Neredeyse son nefesine kadar üretti. Yazdı, konuştu. Tek isim yetmedi dört mahlas isimle yazdı. Gazeteci, muhabir, dergici, radyocu, romancı, idareci, hatip...

Öyle güzel romanlar yazdı ki, tarihimizi milletimize, özellikle gençlerimize sevdirdi. Kitap fuarlarında imza günlerinde önünde sürekli uzun kuyruklar olmuştur.

Mehmet Nuri Yardım, kendisiyle konuşma anında hayatını anlatmasını, yazmasını ister cevap aynen şöyledir, “Okudum, okudum, okudum, yazdım” diye özetlemiştir.  Evet iyi bir yazar olduğu kadar çok da iyi bir okuyucuyu kaybettik. Allah’ım rahmet eylesin.