İsrail'den yeni katliam çağrısı!

Haber Tarihi : 02 Temmuz 2024 14:36:21
Son Güncelleme Tarihi : 02 Temmuz 2024 16:19:56

UNRWA'nın Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Wateridge, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki binlerce kişiye "bölgenin boşaltılması" çağrısı yapmasının insani yardımlar için başka bir yıkıcı darbe olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in Han Yunus'un doğusunda bölgelerin boşaltılması uyarısının ardından insanların panik içinde burayı terk etmeye çalıştığına tanık olduklarına işaret eden Wateridge, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar nedeniyle hiçbir güvenli bölgenin olmadığını söyledi.

Wateridge, "Yaklaşık 250 bin kişinin bu tahliye çağrısından etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bu sayının artmasını bekliyoruz. Bizim için bu tahliye uyarısı, buradaki insani yardımlar için bir başka yıkıcı darbe. Bu aynı zamanda, bölgedeki insanlar ve aileler için bir başka yıkıcı darbe. Aileler yeniden zorla yerlerinden ediliyor." dedi.

Gazze'de 17 bin çocuğun ailelerinde ayrı ve refakatsiz olduğunu vurgulayan Wateridge, hava sıcaklıklarının 30 derecenin üstünde olduğu bölgede hastalıkların da artığını bildirdi.

TRT Haber